https://www.inisiyatifodtu.net/wp-content/uploads/2022/05/odtubostan-e1653460637151.png
SHARE

Önerenler:

Ali Gökmen: agokmen52@gmail.com

İnci Gökmen: i.g.gokmen@gmail.com

 

ODTÜ Bostan Topluluğu, ODTÜ Rektörlüğü ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin iş birliği protokolü Doğa Dostu Kent Bahçeleri “Tohumlar Kampüse” Projesi kapsamında Nisan-2015 itibari ile resmi olarak çalışmalarına başlamıştır. ODTÜ Bostanı, ODTÜ personeli ve gönüllü öğrencilerin bir arada çalışarak hem ekolojiye hem de kentsel tarıma dair temel bilgileri ve uygulama yöntemlerini deneyimlediği bir alan olup sürdürülebilirlik alanında çalışmalar yapmayı amaçlamıştır. Bu kapsamda Nisan 2015’ten beri pek çok etkinlik düzenlenmiştir.

Proje kapsamında ODTÜ Rektörlüğü’nün onayı ve ODTÜ Ağaçlandırma ve Çevre Düzenleme Müdürlüğü’nün katkıları ile bostan arazisi belirlenmiştir. ODTÜ Bostanı’nın yer seçiminde ulaşılabilirlik, öğrencilerin yoğunlukla kullandığı yürüme güzergahlarına yakınlık, yurtlar ve akademik birimlere yakınlık, suya erişim, güneşe göre konum, orman arazisi dışında bulunma, eğim, toprak yapısı gibi hususlar göz önüne alınmıştır.

ODTÜ Bostan topluluğu kurulduğu günden bu yana her dönem çalışmalarına devam etmiştir. Tohum ekim şenliği, fide yapımı, fide dikim şenliği, hasat şenliği, kompost yapımı teorik eğitim ve uygulama atölyesi, permakültüre giriş eğitimi, sabun, turşu, peynir, sirke üretim atölyeleri, meyve toplama, kurutma ve değerlendirme etkinlikleri, kırsal yerleşimlere ve çiftliklere gezi etkinlikleri, ekolojik mimari çalışmalar, yağmur suyu hasadı çalışmaları, topluluk oluşturma atölyeleri, Yalıncak arazi gezileri ile ODTÜ arazisini tanıma etkinlikleri, ağaç tanıma ve bakım etkinlikleri, basın ve sosyal medya ile farkındalık etkinlikleri gibi pek çok etkinlik gerçekleştirmiştir.

ODTÜ Bostanı, kurulduğu tarihten bu yana her dönem başında ilk 1 ay içerisinde tanışma toplantısı gerçekleştirmektedir. Tanışma Toplantıları sosyal medya ve afişler ile duyurulmaktadır.

2022 bahar mevsiminde de tanışma toplantısı sonrası arazi yürüyüş etkinlikleri, ağaç tanıma ve temel aktarım etkinlikleri ile ODTÜ Bostanı yeni topluluk arkadaşlarıyla birlikte çalışmalarına devam etmektedir.

Facebook: https://www.facebook.com/odtubostani/

Instagram: https://www.instagram.com/odtubostan/

Ekoharita Tanıtımı: https://www.ekoharita.org/project/odtu-bostani/

Görselleri de içeren tanıtım dosyası için: ODTÜ Bostan Tanıtım 2022

SHARE

Bir cevap yazın